Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Beltéri ajtó szerelése

Beltéri ajtó szerelése.

Beltéri ajtó bemutató terem Budapesten, XX. Határ u. 83.

Télikert és beltéri ajtó, bejárati ajtó, terasz beépítés Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon a képviselőnkön keresztül.

A Porta beltéri ajtók beépítése – mint utolsó műveletek egyike – felöltözteti a lakást. A korábban csak képzeletünkben és látványterveken létező lakásbelső végre testet ölt és a közeli költözés ígéretével kecseget. Felújítás esetén is hasonló örömöknek nézhetünk elébe. Megváltozik, megszépül az eddigi megszokott kép, fűtésszámlánk lesz szolidabb vagy értékeinket tudhatjuk végre biztonságban. Hamarosan vége háborgattatásunknak, már csak egy utolsó takarítás van hátra.

porta-fitt-belteri-ajto.jpg

 

A beltéri ajtó szerelést mindig bízza szakemberre !

 

 Az utólag szerelhetõ tokos beltéri ajtókat az építkezés vagy felújítás legvégsõ fázisában, kiszárított, festett vagy tapétázott falkávákra lehet szerelni. Más tokszerkezeteknél (pl.: pallótokok, gerébtok, hevedertok, stb.) a beépítés - nagy gyakorisággal- nem a legutolsó lépés, ezáltal nem kizárt, hogy a beltéri ajtók, a hátralévõ szakipari munkákból adódóan sérüléseket -vízfelvétel esetén méret és alakváltozásokat- szenvednek.

Az utólag szerelhetõ tokos beltéri ajtók nagy elõnye a hagyományos tokszerkezettel szemben az, hogy a takarólécezés nem szükséges, így a beszerelés költsége csökken. Párás, vizes helyiségbe, nyers falvégekre a szerkezetet tilos szerelni.

Az utólag szerelhetõ ajtószerkezeteink beépítési méreteit és a nyitásirányait - az egyszerûbb és olcsóbb szerelés miatt- már az építés- vagy a felújítás tervezésekor javaslom megismerni. Jobbos ajtóról akkor beszélünk, ha a tok ajtólap felöli oldalán állva a pántokat jobb oldalon látjuk, balos ajtóról pedig, ha a pántok baloldalt találhatók. Így nincs tévedés. 

 

Vegye igénybe szolgáltatásainkat és garantáltan meglátja, hogy kivitelezés nem válik rémálommá!

 Beltéri ajtó igény felmérése:

A megfelelő beltéri ajtó típusok kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen az ajtóválasztásnál meg kell találni az összhangot az esztétikum és a funkcionalitás között.
A vásárlói igények felmérése, ma már nem egyszerűen a beltéri ajtók számbavételét és a kialakított nyílások lemérését jelentik.
A megfelelő ajánlat elkészítéséhez egy a megrendelő és az értékesítő közt kialakuló tökéletes kommunikáció szükséges, melynek során pontos képet kaphatunk a megrendelőink igényeiről.
Ebben a folyamatban szakmai tapasztalatunkat felhasználva megfelelő tanácsokkal látjuk el az ajtó vásárláskor megrendelőinket, vevőinket.

 

Szolgáltatások

Tevékenységünk folyamán egyaránt kiszolgálunk lakossági vásárlókat, szakkereskedőket és kivitelezőket, Gyártott termékeink: minőségi műanyag nyílászárók: ajtó, ablak, toló-bukó ajtó, toló ajtó, erkélyajtó, télikert stb. Értékesítés körében: beltéri ajtó, árnyékolók, tetőtéri ablak, garázskapuk stb. található.
Szolgáltatásainkat a vásárlói igényeknek megfelelően, rugalmasan alakítjuk. Jelentős gyártási kapacitásunk, raktárkészletünk és beszállítóink gyártási kapacitása biztosítja cégünk gyorsaságát és rugalmasságát.
Kollégáink már a tervezési fázisban leendő megrendelőink rendelkezésére állnak, hogy megbízóink mind műszaki, mind belsőépítészeti szempontból megtalálják a számukra optimális megoldást.
Az értékesítési tevékenység azonban itt nem ér véget. A kivitelezés folyamán helyszíni ellenőrzésekkel és egyeztetésekkel biztosítjuk azt, hogy a megrendelt termékeink, nyílászáró, beltéri ajtó, megfelelő beépítési környezetbe kerülve, valóban első osztályú minőségben szolgálják megrendelőit.
A folyamatos munkakapcsolat biztosítja azt is, hogy a beltéri ajtók műanyag nyílászárók alapanyagai megfelelő időpontban kerüljenek megrendelésre, leszállításra és beépítésre.
Az ajtók, nyílászárók, télikertek, teraszok szakszerű beépítéséről az általunk képzett szakemberek, folyamatos művezetői ellenőrzés alatt gondoskodnak.
Minden munkafolyamatot mi magunk végzünk és ellenőrzünk az ajánlat készítéstől a forgalmazott és gyártott termékeink beépítésig. Így tudjuk minimalizálni a hibalehetőségeket és biztosítani azt, hogy az általunk gyártott, készített, szállított és beépített ajtók, ablakok, nyílászárók, télikertek jóval a garanciális idő lejárta után is megrendelőink megelégedésére működjenek.

 

Kiszállítás 

Az általunk forgalmazott beltéri ajtók kiváló minőségű PORTA DOORS termékek. Szállításuk a hagyományos építőanyagokénál  nagyobb odafigyelést igényel.
Cégünk a PARTNER-DOORS Kft az egész ország területén biztosítani tudja a beltéri ajtó helyszíni szállítás lehetőségét. Házhoz szállítás esetén megrendelőink és partnereink kiküszöbölhetik a sérülések kockázatát.
 

Porta doors beltéri ajtók készítése, jó minőségben. A beltéri ajtó szállítása szerelése, beépítése, bontása, cseréje, a beépítőink feladata. Különböző színekben: natúr, festett, fóliázott beltéri ajtókat forgalmazzuk. A beltéri ajtó felmérése, a beszerelő vagy erre képzett szakemberünk feladat.  

 

A beltéri ajtó beépítése, szerelése:

Az utólag szerelhető tokos ajtók beépítése a padlóburkolás, a padlóburkolati elem beépítése, a fürdőszobai és konyhai csempézés, illetve a festés után vagy közben történik. Az ajtókat általában ajtólaponként, tokonként és tokborításonként külön csomagolva szállítják. Gyártótól függően eltérhet a csomagolás módja

Az ajtótokra a pánt felőli borítást már a gyártás során rögzítik, de a másik oldali, úgy nevezett utólag szerelhető borítást csak a tok falnyílásba történő elhelyezése után helyezik fel.

Az utólag szerelhető borítást és a tok alkatrészeit az egységcsomagokban mellékelt összehúzó elemekkel szerelik össze. A borítás és a tok sérülésmentes összeállítása érdekében egy megtisztított felületre fektetik az alkatrészeket. Az összeállítás után a tokot elhelyezzük a falnyílásba. A helyes beépítés szerint a tok pár mm-rel a padló fölé kerül annak érdekében, hogy a későbbi használat során ne érje nedvesség a tok alsó szárait. Ezután következik  tok kiékelése, vagy valamilyen módon való ideiglenes rögzítése a poliuretán hab kötési idejének végéig (ékek helyett használhatunk direkt a beltéri ajtó beépítéséhez kifejlesztett rögzítő és távtartó szerszámokat, ezek használata gyorsabb és egyszerűbb, viszont a feladat minimális ügyességgel, fa ékekkel is elvégezhető). Az ideiglenes rögzítés közben pontos beállítást végzünk úgy, hogy a függőleges tokszárak függőbe, a tok vízszintes eleme pedig vízszintbe álljon. Az ajtótok beállításánál vízmértéket használjunk. Ha a beállítás megtörtént, akkor poliuretán habbal rögzítjük a tokot. Hogy a hab ne nyomja össze az ajtótokot középen, kb. 1 m magasan és a padló vonalában az ajtónyílásba távtartót teszünk a poliuretán hab megkötéséig.

A tok felső részére nem szükséges a kitámasztás, mert ott a vízszintes felső elem nem engedi az összenyomódást. Ha a beállítás és a tok ékekkel, vagy más módon való ideiglenes rögzítése megvalósult, akkor történhet a purhab a fal és a tok közé fújása. A poliuretán habot több ponton kell a nyílásba fújni, kb. 20-25 cm-enként helyezzünk el egy-egy habpogácsát. Felesleges a teljes rést kitölteni, elegendőek a 20-25 cm-enként elhelyezett pogácsák. Ha valamilyen okból mégis szükség van erre (pl. fokozott hangszigetelés), akkor inkább más szigetelő anyaggal töltsük ki a habpogácsák közötti hézagokat. Ha a purhab megszilárdult, eltávolítjuk a fal síkjától és a toktól esetlegesen kiálló, megduzzadt purhabot egy kés vagy egy szike segítségével, majd az utólag szerelhető tokborítást felhelyezzük diszperziós faipari ragasztó segítségével. A tokborítást gumikalapács segítségével igazítjuk az utólag szerelhető tok nútjába. A már fixen álló ajtótokra felhelyezzük az ajtólapot, és ha szükséges a gumitömítés alatt található furaton keresztül imbuszkulccsal állítunk az ajtó pántjain. A fal és a tokborítás közötti hézag festhető akrillal, kihúzzuk abból a célból, hogy a vakolás egyenetlenségeit elfedjük. A padlóburkolat és a tok közötti hézagot pedig szilikonnal tömítjük, hogy az utólag beépíthető tok alulról, az esetleges felmosáskor ne kapjon vizet.

Jöhet a kilincs:

Mindezek után  felhelyezésre kerülnek a kilincsek. A kilincset és a kulcsot a zártestbe helyezzük, majd a rozetta műanyag vagy fém talpát általában átmenő csavarral rögzítjük.

Ha nem átmenő csavaros a kilincs, akkor a mellékelt csavarokkal rögzítjük a talpakat.

Kilincsválasztásnál célszerű olyan termék mellett dönteni, amely átmenőcsavaros. Sokkal stabilabban vannak ezek a kilincsek az ajtólaphoz rögzítve. Nem facsavarokkal vagy forgácslap csavarokkal történik a rögzítés, hanem az ajtólapon átmenő, a kilincs talpát átfogó fém menetes csavarral.

Az ajtólapon átmenő csavarok nincsenek minden esetben előre kifúrva az ajtógyártó által, mert nem lehet tudni, milyen típusú kilincs kerül a beltéri ajtókra. A kilincshez adnak egy papír sablont, ennek használatával könnyen elvégezhetjük az ajtó pontos átfúrását a megfelelő helyen. Ha az átfúrás és a csavarozás megtörtént, a takaró rozettákat a helyükre pattintjuk. Ezek végeztével a kilincs alsó felén található furatba belehelyezzük az egységcsomagban található pici hernyócsavarokat, és rögzítjük vele a kilincset.

Célszerű ennek a kis hernyócsavarnak a kilincsbe való csavarozásával kezdeni az egész műveletet, mert a végén alulról nehezebb becsavarni a csavart. Ha előre becsavarozzuk ezt a két  pici csavart, akkor azokat lazán kell hagyni, és a végén jól meghúzni!

A beltéri ajtókként változik a beszerelés munkái. Fix tok, állítható tok között is különbségek vannak beszereléskor. Küszöb vagy küszöb nélkül is másképp kell szerelni.

 Minimax beltéri ajtók.

 

beltéri ajtó

beltéri ajtó szerelvebeltéri ajtó tele