Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Beltéri ajtó beépítése, forgalmazása

 Beltéri ajtó beépítése, forgalmazása. A porta ajtó forgalmazása a PARTNER-DOORS Kft.-nek szép feladat, mert mert minőséget adunk kedvező áron a vevőinknek.

A Porta Doors beltéri ajtó forgalmazása Magyarországon, Budapesten, akár Kereskedők és viszonteladók részére is. 

 Fáradjon be bemutató termünkbe Budapesten: XX. Határ u. 83.

Porta doors beltéri ajtók készítése, jó minőségben. A beltéri ajtó szállítása szerelése, beépítése, bontása, cseréje, a beépítőink feladata. Különböző színekben: natúr, festett, fóliázott forgalmazzuk. A beltéri ajtó felmérése, a beszerelő vagy erre képzett szakemberünk végzi.  

 

beltéri ajtó beltéri ajtó értékesítésbeltéri ajtó fóliázottbeltéri ajtó szerelve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beltéri ajtó beépítése, szerelése:

Az utólag szerelhető tokos beltéri ajtók beépítése a padlóburkolás, a padlóburkolati elem beépítése, a fürdőszobai és konyhai csempézés, illetve a festés után vagy közben történik. A beltéri ajtókat általában ajtólaponként, tokonként és tokborításonként külön csomagolva szállítják. Gyártótól függően eltérhet a csomagolás módja

Az ajtótokra a pánt felőli borítást már a gyártás során rögzítik, de a másik oldali, úgy nevezett utólag szerelhető borítást csak a tok falnyílásba történő elhelyezése után helyezik fel.

Az utólag szerelhető beltéri ajtó tok borítást és a tok alkatrészeit az egységcsomagokban mellékelt összehúzó elemekkel szerelik össze. A borítás és a tok sérülésmentes összeállítása érdekében egy megtisztított felületre fektetik az alkatrészeket. Az összeállítás után a tokot elhelyezzük a falnyílásba. A helyes beltéri ajtó beépítés szerint a tok pár mm-rel a padló fölé kerül annak érdekében, hogy a későbbi használat során ne érje nedvesség a tok alsó szárait. Ezután következik beltéri ajtó tok kiékelése, vagy valamilyen módon való ideiglenes rögzítése a poliuretán hab kötési idejének végéig (ékek helyett használhatunk direkt a beltéri ajtó beépítéséhez kifejlesztett rögzítő és távtartó szerszámokat, ezek használata gyorsabb és egyszerűbb, viszont a feladat minimális ügyességgel, fa ékekkel is elvégezhető).

A beltéri ajtó ideiglenes rögzítés közben pontos beállítást végzünk úgy, hogy a függőleges tokszárak függőbe, a tok vízszintes eleme pedig vízszintbe álljon. Az beltéri ajtótok beállításánál vízmértéket használjunk. Ha a beállítás megtörtént, akkor poliuretán habbal rögzítjük a tokot. Hogy a hab ne nyomja össze az ajtótokot középen, kb. 1 m magasan és a padló vonalában az ajtónyílásba távtartót teszünk a poliuretán hab megkötéséig.

A beltéri ajtótok felső részére nem szükséges a kitámasztás, mert ott a vízszintes felső elem nem engedi az összenyomódást. Ha a beállítás és a tok ékekkel, vagy más módon való ideiglenes rögzítése megvalósult, akkor történhet a purhab a fal és a tok közé fújása. A poliuretán habot több ponton kell a nyílásba fújni, kb. 20-25 cm-enként helyezzünk el egy-egy habpogácsát. Felesleges a teljes rést kitölteni, elegendőek a 20-25 cm-enként elhelyezett pogácsák. Ha valamilyen okból mégis szükség van erre (pl. fokozott hangszigetelés), akkor inkább más szigetelő anyaggal töltsük ki a habpogácsák közötti hézagokat. Ha a purhab megszilárdult, eltávolítjuk a fal síkjától és a toktól esetlegesen kiálló, megduzzadt purhabot egy kés vagy egy szike segítségével, majd az utólag szerelhető tokborítást felhelyezzük diszperziós faipari ragasztó segítségével. A tokborítást gumikalapács segítségével igazítjuk az utólag szerelhető tok nútjába. A már fixen álló  beltéri ajtótokra felhelyezzük az ajtólapot, és ha szükséges a gumitömítés alatt található furaton keresztül imbuszkulccsal állítunk az ajtó pántjain. A fal és a tokborítás közötti hézag festhető akrillal, kihúzzuk abból a célból, hogy a vakolás egyenetlenségeit elfedjük. A padlóburkolat és a tok közötti hézagot pedig szilikonnal tömítjük, hogy az utólag beépíthető beltéri ajtótok alulról, az esetleges felmosáskor ne kapjon vizet.

Jöhet a kilincs:

Mindezek után  felhelyezésre kerülnek a beltéri ajtó kilincsek. A kilincset és a kulcsot a zártestbe helyezzük, majd a rozetta műanyag vagy fém talpát általában átmenő csavarral rögzítjük.

Ha nem átmenő csavaros a kilincs, akkor a mellékelt csavarokkal rögzítjük a talpakat.

Kilincsválasztásnál célszerű olyan termék mellett dönteni, amely átmenőcsavaros. Sokkal stabilabban vannak ezek a kilincsek a beltéri ajtólaphoz rögzítve. Nem facsavarokkal vagy forgácslap csavarokkal történik a rögzítés, hanem az ajtólapon átmenő, a kilincs talpát átfogó fém menetes csavarral.

Az ajtólapon átmenő csavarok nincsenek minden esetben előre kifúrva az ajtógyártó által, mert nem lehet tudni, milyen típusú kilincs kerül a beltéri ajtókra. A kilincshez adnak egy papír sablont, ennek használatával könnyen elvégezhetjük az ajtó pontos átfúrását a megfelelő helyen. Ha az átfúrás és a csavarozás megtörtént, a takaró rozettákat a helyükre pattintjuk. Ezek végeztével a kilincs alsó felén található furatba belehelyezzük az egységcsomagban található pici hernyócsavarokat, és rögzítjük vele a kilincset.

Célszerű ennek a kis hernyócsavarnak a kilincsbe való csavarozásával kezdeni az egész műveletet, mert a végén alulról nehezebb becsavarni a csavart. Ha előre becsavarozzuk ezt a két  pici csavart, akkor azokat lazán kell hagyni, és a végén jól meghúzni!

A beltéri ajtókként változik a beszerelés munkái. Fix tok, állítható tok között is különbségek vannak beszereléskor. Küszöb vagy küszöb nélkül is másképp kell szerelni. 

A kilincseket célszerű előre megrendelni, hisz abból is sokféle van, szereléskor erre is oda kell figyelni.

 Télikert és beltéri ajtó, bejárati ajtó, terasz beépítés Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon a képviselőnkön keresztül.